Blog

Här berättar vi lite om vad som händer med kattbäbisarna...dag för dag...

De födddes 27/2-2014 och allt gick jättebra. Mamma Leia sökte kontakt med mig redan vid frukostbordet då hon fick för sig att lägga sig uppe på bordet vid min tallrik. Flera gånger tog jag ner henne men hon fortsatte. Sen följde hon mig vart jag än gick. Som tur var så hade jag planerat att vara hemma på förmiddagen och det visade sig vara tur för vid tiotiden så började hon föda. Hon var så duktig. Allt var klart inom 4 timmar och 4 små vita underbara bebisar var födda.

30/3 Nu är kisseungarna lite drygt 4 veckor och eftersom sidan precis blivit upplagd så börjar jag nu med lite information

De är i en underbar ålder nu. Nyfikna och börjar busa både med varandra och med stackars mamma Leia. Leia är en underbar mamma och så duktig. Hon låter de hållas och lägger bara varmt tassen om dem om de är lite för envisa.

Aramis som är enda grabben är en cool kille som helst ägnar sig åt att äta och sova. Men busar självklart med syrrorna rätt rejält också.Han kommer troligtvis bli lika cool och mysig som sin far.

Amidala är minstingen i gänget men full av liv. Hon är den som håller igång mest så det är nog inte så konstigt att hon är minst. Hon gör av med mycket energi. Hon är också kelsjuk och piper så fort man kommer och vill bli lyft och gosad med. 

Ayla är största tjejen och är rätt lik sin mor och har ett gulligt lite ledset utseende. Hon är framåt och otroligt nyfiken, Hon var först med att smaka på maten och inte bara dia från mamma. b

Sist men inte minst har vi min favorit Alva som kanske kommer stanna i katteriet. Jag har inte bestämt mig än. Hon har blivit en liten favorit efter att ha haft ett öga som var lite irriterat och efter att jag då höll på lite extra med henne några dagar så är hon urmysig. Nu är ögat helt bra och hon är en framåt och älskar att bli gullad med. ¨

 

Det blev inte något skrivet efter ovan. Men nu börjar jag försöka få igång min hemsida och blog igen. 

Det har i alla fall gått bra med alla fyra kattungarna. De är nu fyllda ett år och alla mår bra och har blivit jättefina. 

Ayla ( Alice) bor hos en familj i Gävle och har en hundkompis. Hon har vuxit upp och blivit en snygging och  kommer ev bli mamma själv under 2015.

Alva bor också i Gävle men inte hos samma familj. Jag kan tänka mig att hon blir otroligt bortskämd och ser ut att må väldigt bra. Alva var minst när hon lämnade mig. Då hade alla andra tre vuxit på sig rejält men lilla Alva låg lite efter. Men nu har Alva kommit ifatt och är en stor fin hona.

Amidala ( heter numera Kiara) och bor i Tullinge hos en familj. Hon verkar ha det riktigt bra och har blivit en riktig skönhet. 

Enda killen Aramis trivs hos sin familj ute på Värmdö. Han har en kastrerad kattkille som kompis och mår toppen. 

 

Nu är det den 7/4-2015 och vi går i väntas tider igen. 

Leia och min avelshane Tryffel ska förhoppningsvis få ungar i slutet av april. Leia börjar bli riktigt rund om magen och ser ut att må toppen. Hon är just nu inte så förtjust i Tryffel som gärna vill gosa men det vill inte hon . :).

 

Tyffel kommer även bli pappa till en kull till ett par veckor senare än Leia då han blivit parad med sköna Amazing Afrodite. 

 

Nu är det åter dags.. i mitten av november 2016 kommer Leia och Tryffel få ytterligare en kull om allt går som det ska. Lika spännande varje gång. Tryffel kommer förhoppningsvis även denna gång bli pappa åt en kull till.

Efter detta kommer jag troligtvis kastrera Tryffel . Så om någon är intresserad så kan jag tänka mig att långa ut honom för ytterligare ett par kullar.