Information

Skillnaden mellan Sibirisk katt & Neva Masquerade

 

I samtliga förbund  är det endast ögonfärgen och maskningen som skiljer sibbar från nevor i de olika standard som finns, men i FIFe räknas de som syskonraser i övriga förbund som samma ras. Det innebär också att man får para en Sibbe och Neva med varandra. 

 

Allergi

Neva Masquerade och Sibirisk katt är en ras som en del allergiker kan klara av. 

Det beror på att många av katterna har mycket låga halter av det vanligaste kattallergenet Fel d1. Men det kan variera lite mellan katter även om det är samma ras. Fel d1 är ett glykoprotein som skapas i kattens saliv, tårar , skinn och anala körtlar. och finns därför i kattens päls samt kattlådan. Men det är väldigt individuellt både från katt till katt och även vad du som allergiker reagerar på. Kattungar kan vara något mer allergena pga protein från amningen. Så ibland kan det vara lite missvisande när man träffar kattungar. 

Så om du är allergiker och vill köpa en katt hos oss så är jag väldigt noga med att ni måste komma och hälsa på och verkligen känna efter. Ta gärna med ett örngott eller liknande som man kan gosa lite med katten med och sen gå hem och utsätta sig ordentligt för. För det är otroligt tråkigt både för kattungen, er och mig om det visar sig att det inte fungerar. 

Leverans

Vid leverans är kattungen minst 14 veckor gammal vilket är nya regler från 2023

* Vaccinerad 2 gånger

* Veterinärbesiktade och chipmärkta ( idmärkning)

* Stambokförda i Sverak och har då stamtavla

* Dolda fel försäkrade i Folksam i 3 år.

De är rumsrena och har vuxit upp i vårt kök/vardagsrum och fått mycket kärlek och omtanke. 

 

Jag vill också vara tydlig med att jag är väldigt mån om att mina kattungar hamnar hos familjer som kan ge dom ett långt och kärlektsfullt hem så det är inte först till kvarn som gäller.

 

Om ni vill ha mer information så kontakta mig på elmbergmarie@gmail.com  eller 070-6030016.

 

Välkomna!